Tradisjonsstrikk med Birger Berge

Birger Berge forteller om sin sterke interesse for strikking og hekling og hvordan håndarbeid er en kilde til fellesskap, inspirasjon og skaperglede.

Birger strikker for det meste plagg i 100 % ull, og med tradisjonelle overflatemønster inspirert av selbustrikk eller av vevde tepper og lignende.

Han har designet strikkeoppskrifter i mange år, men har først de siste årene begynt å gi ut mønster. Det første som kom på trykk var åklekofta i Bladet garn.

Åklekofta til Birger Berge ble det første mønsteret som kom på trykk.

Trendy å strikke

– Strikking har vært veldig trendy de siste åra, og det tror jeg er en trend som vil vare. Jeg tror folk finner det givende å lage noe med hendene sine, og jeg tror det føles ekte og nært. Gode plagg i ull blir dessuten ikke utsatt for den «bruk og kast»-mentaliteten som dessverre omgir billige og masseproduserte klær. Jeg tror derfor at trenden kommer til å vare, særlig fordi det er lett å se at strikkedesign hele tiden beveger seg sammen med trender og mote ellers i samfunnet, sier Birger.

Hør Birger på Design By Me

Birger holder foredrag om tradisjonsstrikk lørdag 22. september og søndag 23. september på Design By Me, se programmet.  Her vil han fortelle mer om sin interesse for strikking og hekling og hvordan håndarbeid er en kilde til fellesskap, inspirasjon og skaperglede

Billetter

Billetter til Design By Me kjøper du raskest og billigst på nett, se priser og kjøp billett her.

Share this: