Hvorfor sy egne klær?

Det å sy sine egne klær handler ikke lenger om økonomi eller nødvendighet på samme måte som før i tiden. Stoffer kan være dyre og vi lever travle liv, der det ikke alltid er plass til så mange hobbyer. I dag er det ofte andre grunner som ligger bak.

Mari Meliot har over ti års erfaring med undervisning av søm og har skrevet Syboka, Sy til barna, Hjemmesydd og Alle kan sy. Hør henne fortelle om fordelene ved å sy egne klær på Design By Me.

Fordeler ved å sy egne klær

– For min del, handler det mye om å bli kjent med og akseptere kroppen slik den er. Det er ikke meningen at alle mennesker skal passe inn i et målskjema, verken kroppslig eller mentalt. Ved å bruke tid på å gjøre tilpasninger og lage mønstre etter egne mål, er det mulig å bygge opp en garderobe uten å måtte føle på kroppspresset i prøverommet. Du kan rett og slett la være å gå i klesbutikker. Kroppen forandrer seg gjennom et liv, og ved å sy om, kan også klærne endres i takt med kroppen, sier Mari Melilot.

Sett mer pris på hvert enkelt plagg

Når du syr dine egne klær, tilbringer du tid med dem, før de i det hele tatt er blitt til plagg, og du bygger et forhold til det du har på deg. Dette vil gjøre at du setter mer pris på hvert enkelt plagg og det gjør deg også mer bevisst som forbruker, når du vet hvor mye jobb som ligger bak. Klær du kjøper i butikken er laget av folk, ikke maskiner. Ved å velge stoffer av god kvalitet og bruke tid på å tilpasse mønsteret slik at det passer perfekt til din kropp, kan klærne dine vare livet ut.

Mari Melilot har laget en oversikt over hvilke verktøy du trenger for å begynne å sy »

Hør Mari Melilot på Design By Me

Fredag 21. september kl. 11.00, lørdag 22. september kl. 11.00 og søndag 23. september kl. 12.00 på Design By Me, på Norges Varemesse i Lillestrøm. I tillegg blir det boksignering fredag kl. 11.30,  se programmet

Billetter

Billetter til Design By Me kjøper du raskest og billigst på nett, se priser og kjøp billett her.

For oppskrifter og inspirasjon, besøk melilot.no »

I samarbeid med Oslo Strikkefestival.

Share this: