Pickles 10 år!

Anna og Heidi forteller hvordan Pickles ble til og når de skjønte at de kunne leve av hobbyen sin.

Vi har vært på besøk hos Pickles i Markveien i Oslo og snakket med Anna og Heidi som begge er grundere, designere og eiere.

I år feirer Pickles 10 års jubileum og du lurer kanskje på hvordan det hele startet?

– Det var egentlig bare tilfeldig. Vi delte kontor i reklamebransjen, fikk barn på samme tid, og begynte nesting for fullt med masse strikking. Vi likte ingen av oppskriftene vi kom over og begynte derfor å utvikle egne. Disse delte vi med hverandre på en felles blogg som plutselig ble oppdaget av mange strikkere, og så var det i gang, forteller Heidi.

Når skjønte dere at dere kunne leve av bedriften dere hadde startet?

– Vi startet opp med et lite lager i klesskapet hjemme. Første ladning garn ble utsolgt i en fart og derfra gikk det jevnt og trutt fremover med Pickles. Vi jobbet dobbelt i både reklamebyrå og med Pickles i 3-4 år før vi turte å opprette en stilling til Heidi i 2011. Jeg kom etter i 2012, sier Anna.

En av favorittene er Perfekt t-skjorte.
Hva er den mest populære oppskriften dere har laget?

– Loppisgenseren var denne vinterens store strikkedille! Den finnes i utallige varianter på instagram og er veldig morsom å strikke. Ellers er det enkle ofte det beste og vi har hatt enorm suksess med Pickles x Dagny-kjolen. Dessuten andre enkle favoritter er Perfekt t-skjorte og Drømmegenser, sier Heidi.

Loppisgenseren ble vinterens store hit.
Beste tips for å velge riktig garn

– Følger du våre anbefalinger slipper du å velge selv, dette har vi allerede gjort for deg! Vi bruker mye tid på å prøve oss frem til de kvalitetene som passer best til forskjellige uttrykk, sier Anna.

Beste tips for å lage din egen fargevariant

– Striper er kult, men prøv å strikke med dobbel eller trippel tråd i forskjellige farger for et spettete uttrykk. Skal du kombinere flere farger i striper eller mønsterstrikk anbefaler vi å velge to farger som matcher hverandre og en kontrastfarge, sier Heidi.

Pickles x Dagny kjolen strikkes i farger du kler basert på øyenfarge din. Dette fremhever din naturlige glød. Lengden på kjolen velger du selv.
Workshops i strikketeknikk på Design By Me

Pickles deltar for første gang på Design By Me og på standen deres kan du delta på workshops i ulike strikketeknikker som løkkemasker, mønsterstrikk, maskesting og «nettingstrikk».  Se programmet for mer informasjon »

Pickles kommer også til å ha med en del garn, håper vi ses på Design By Me 20.- 22. september på Norges Varemesse i Lillestrøm!

Visste du at….
  • det første lokalet Pickles leide var en lagerboks på city self storage der de så vidt fikk plass til å gå inn med laptop og lommelykt for å pakke pakkene
  • i tillegg til å designe strikkeoppskrifter lager Anna og Heidi all grafisk design og webdesign selv, de tar også alle bildene selv
  • Posten slurver fælt med å stemple pakker. I starten plukket Anna og Heidi av ubrukte frimerker og brukte dem på nytt for å sende pakker

Ta gjerne en tur innom nettbutikken til Pickles og se deres utvalg av garn og oppskrifter: www.pickles.no

Early Bird billetter

Sikre deg rabattert billett nå! Early Bird på dagsbillett til Design By Me kr 79,- (til de 1.000 første) Ordinær pris 120,-

 KJØP BILLETT NÅ 

Share this: