Inspirerende foredrag og aktiviteter på Design By Me

Få nye ideer og impulser av våre dyktige foredragsholdere.

På Design By Me 2019 kan du få tips til hvordan du bygge opp din egen garderobe med Mari Melilot, få vite alt du lurer på om Symesterskapet på NRK, høre Tone Loeng fortelle om Jakten på en mønstersamling, få tips til redesign med fokus på bærekraft av Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne. Wenche Roald forteller om Norske strikkemønstre og vinneren av Symesterskapet 2017, Tanja Andreeva gir deg inspirasjon hvis du ønsker å ta sømmen et nivå opp.

Kjøp billett her »

Sy deg opp! – Hvordan ta sømmen opp på et nytt nivå?

For Tanja Andreeva var det først etter at hun vant Symesterskapet på NRK i 2017 at hun begynte å sy for alvor. Nå tar hun svennebrev i Kjole- og draktsyerfaget og på Design By Me holder Tanja foredrag og mini-workshop.
Les mer »

Tone Loeng og Koftegruppa på Design By Me

I 2013 startet Tone Loeng Koftegruppa som i dag har 110.000 medlemmer. På Design By Me holder Tone Loeng foredraget “Jakten på en mønstersamling”. Bli med inn i en spennende verden med fokus på hvordan kofta ble et kommersielt plagg. Hva er det som gjør kofta så populær at den består i tiår etter tiår? Hvordan kan de over 4500 oppskriftene i Koftegruppas arkiv inspirere og brukes?

Les mer om foredraget, mini-workshops og møteplass for alle som er interessert i kofter »

Mari Melilot på Design By Me
Bygg opp en hjemmelaget garderobe

Det trenger ikke å være vanskelig å bygge opp en hjemmelaget garderobe. Selv om du er nybegynner, kan du fint lage gode favorittplagg som varer lenge. Det gjelder å finne ut hva du kler og bruke tid på å tilpasse klærne og mønstrene slik at de sitter perfekt til din kropp. Da vil du på sikt kunne spare deg for mange timer i prøverommet på butikken mens du leter etter det perfekte plagget.

Mari Meliot har over ti års erfaring med undervisning av søm og har skrevet en rekke sybøker. Hør henne fortelle om hvordan du kan bygge opp en hjemmelaget garderobe på Design By Me. Les mer »

Inspirerende norske strikkemønstre

Med et hjerte for pinner og garn og et kreativt sinn var det nesten ikke en vei utenom strikk for Wenche Roald. Hun strikket sine første masker som femåring, og strikket både vesker til dukkene og nesevarmere til far. Få med deg inspirasjonsforedrag på Design By Me.

Wenche Roald er aktuell med boken “Inspirerende norske strikkemønstre” utgitt i januar 2019. Boken er tuftet på Annichen Sibbern Bøhns klassiker “Norske strikkemønstre”.

– Boken har mange mønsterdiagrammer og noen bilder, men det er “sparsommelig” med oppskrifter. Så hvordan kan vi bruke denne lille skatten av en bok idag, og til hva? Det er det jeg prøver å vise med oppskriftene og fargebruken i boken. Jeg prøver å inspirere til videre bruk av mønstrene i Annichen Sibbern Bøhns bok. Alt dette er jo også direkte overførbart til andre mønstre, både norske tradisjonsmønstre og mønstre fra resten av verden, forteller Wenche.

Les mer »

Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne deler herlig syinspirasjon på Design By Me.
Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne deler herlig syinspirasjon på Design By Me.
Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne deler syinspirasjon

Daglig kan du få inspirasjon fra disse to via youtube, instagram og kurs. Nå er de aktuelle med foredrag og konkurransen Skandinavia Syr Live på Design By Me. I samarbeid med Design By Me vil duoen også dele videoer med enkle sy-oppskrifter, så følg med!
Les mer »

 HELE PROGRAMMET 

Workshops

Bli med på miniworkshops for å lære nye teknikker på Design By Me – deltakelsen er gratis!

Du kan lære å klippe i ull uten å sy først med Tone Loeng, få tips til håndsøm og fingerbøllferdigheter av Tanja Andreeva og på standen til Pickles er det workshops i ulike strikketeknikker hele dagen.

 SE PROGRAMMET 

3 sneller og et hespetre holder minikonsert på Design By Me
3 sneller og et hespetre holder minikonsert på Design By Me
Minikonsert

Få med deg minikonserten med den Oslobaserte vokalkvartetten med tekstilt repetoar. De synger sanger om strikking, veving, karding, spinning, men også om sauer og geiter, votter og luer.

Se programmet »

Early Bird billetter

Sikre deg rabattert billett nå! Early Bird på dagsbillett til Design By Me kr 79,- (til de 1.000 første) Ordinær pris 120,-

 KJØP BILLETT NÅ 

Foredrag og aktiviteter er inkludert i billettprisen med mindre det er oppgitt noe annet i programposten i programmet.

Share this: