Håndfarget garn med mening

Garnsurr i Nore er et sosialt entreprenørskap. Hovedrollene hos oss spilles av innvandrerkvinner bosatt i Numedal. Yordanos og Akberet fra Eritrea, Leila fra Afghanistan og Hawa fra Somalia designer og farger alle våre garn – og lærer norsk samtidig!

Vi farger på mange kvaliteter. Vi farger mest på tynn og tykk merino i tillegg til silkemohair. Denne høsten blir spesielt spennende med nye kvaliteter. Rein luksus i form av en silkemerino uten superwashbehandling og to kvaliteter norsk ull fra Telespinn vil bli sluppet denne høsten.

Garnsurr vil gjøre en forskjell

Garnsurr ønsker at Numedal skal være et godt sted å bo, også for alle nye innbyggere. Målsettingen er å skape et genuint produkt – nemlig håndfarget garn – produsert av kvinner med minoritetsbakgrunn. Mange voksne kvinner fra fjerne strøk, opplever at deres mulighet for å komme inn i arbeidslivet i Norge er begrenset. Mange av dem har ingen utdannelse fra hjemlandet, og dette kombinert med vanskeligheter med norsk, bidrar til at flere ikke finner sin plass her hos oss. Dette vil Garnsurr gjøre noe med!

Ann Helen Skaug startet garnbedrift

– Målet med Garnsurr er ikke bare integrering, det er selvfølgelig også (jeg er tross alt lektor i norsk) norskopplæring. Med i norskopplæringen er også fokus på numedalsdialekta forteller Ann Helen.

Hør historien og kjøp garn på Design By Me

Håndfarget garn i regnbuensfarger, alle med navn fra Numedal finner du på standen til Garnsurr på Design By Me, 21.-23. september på Norges Varemesse. Du kan også høre Ann Helen fortelle historien til Garnsurr på Design By Me, se programmet »

Varme masker bygger broer! Velkommen.

Share this: