Bygg opp en hjemmelaget garderobe

Det trenger ikke å være vanskelig å bygge opp en hjemmelaget garderobe. Selv om du er nybegynner, kan du fint lage gode favorittplagg som varer lenge. Det gjelder å finne ut hva du kler og bruke tid på å tilpasse klærne og mønstrene slik at de sitter perfekt til din kropp. Da vil du på sikt kunne spare deg for mange timer i prøverommet på butikken mens du leter etter det perfekte plagget.

Mari Meliot har over ti års erfaring med undervisning av søm og har skrevet en rekke sybøker. Hør henne fortelle om hvordan du kan bygge opp en hjemmelaget garderobe på Design By Me.

Mange fordeler ved å sy egne klær

– For meg handler det mye om å bli kjent med og akseptere kroppen slik den er. Det er ikke meningen at alle mennesker skal passe inn i et målskjema, verken kroppslig eller mentalt. Ved å bruke tid på å gjøre tilpasninger og lage mønstre etter egne mål, er det mulig å bygge opp en garderobe uten å måtte føle på kroppspresset i prøverommet. Du kan rett og slett la være å gå i klesbutikker. Kroppen forandrer seg gjennom et liv, og ved å sy om, kan også klærne endres i takt med kroppen, sier Mari Melilot. 

Hvordan lage en garderobe som passer over tid?

Når du skal bygge opp en garderobe, enten den er hjemmesydd eller ikke, bør du aller først tenke på hvilke behov som må dekkes. Trenger du noe nå med en gang? Da bør du kanskje begynne med det. Tenk ut hvilke farger, fasonger og materialer du trives med og prøv å velge ting som også passer sammen. Jo bedre plaggene passer sammen på kryss og tvers, jo færre trenger du.

Sett mer pris på hvert enkelt plagg

Når du syr dine egne klær, tilbringer du tid med dem, før de i det hele tatt er blitt til plagg. På den måten får du et forhold til det du har på deg. Dette vil gjøre at du setter mer pris på hvert enkelt plagg og det gjør deg mer bevisst som forbruker. Du vet hvor mye jobb som ligger bak hvert enkelt plagg. Ved å velge stoffer av god kvalitet og bruke tid på å tilpasse mønsteret slik at det passer perfekt til din kropp, kan klærne dine vare livet ut.

Hør Mari Melilot på Design By Me

Fredag, lørdag og søndag under Design By Me holder Mari Melilot foredrag om hvordan du kan bygge opp en hjemmelaget garderobe. Hun forteller om fordelene, hvordan du kan komme i gang, slippe prøverom, sette mer pris på hvert enkelt plagg og tenke litt mer varig. Se programmet for mer informasjon »

For oppskrifter og inspirasjon, besøk melilot.no »

Early Bird billetter

Sikre deg rabattert billett nå! Early Bird på dagsbillett til Design By Me kr 79,- (til de 1.000 første) Ordinær pris 120,-

 KJØP BILLETT NÅ 

Share this: